10. Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.

10.  Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.
10.  Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.
10.  Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.
10.  Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.

10. Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων.

Θέλω να συμμετέχω!

         

          Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Κενταύρων του Πηλίου.

 

Πρώτη μέρα προσέλευση, γνωριμία με το χωριό και ξενάγηση στα αξιοθέατα και στα μουσεία του Λαύκου.

Δεύτερη μέρα και μετά από το πρωινό ξεκινάμε την πεζοπορία μας από τον Λαύκο προς την παραθαλάσσια Μηλίνα, επισκεπτόμαστε την σπηλιά του Χείρωνα, κάνουμε μπάνιο(όσοι και το επιθυμούν ή απολαμβάνουμε το ρόφημα μας. Έχουμε την δυνατότητα να νοικιάσουμε θαλάσσια καγιάκ και να επισκεφτούμε το απέναντι νησί (Αλατάς) για εξερεύνηση και μπάνιο στις όμορφες παραλίες του. Κατόπιν πεζοπορούμε και επιστέφουμε στον Λαύκο από κυκλικό μονοπάτι.

Τρίτη μέρα ξεκινάμε από τον Λαύκο την πεζοπορία μας προς τον παραθαλάσσιο Πλατανιά. Επισκεπτόμαστε το τοπικό τυροκομείο για ενημέρωση και γευσιγνωσία. Η διαδρομή είναι υπέροχη με θαυμάσια θέα. Στον Πλατανιά μπορούμε να κάνουμε μπάνιο καθώς και στην διπλανή παραλία το Μικρό και να απολαύσουμε μεζέδες και τοπικά εδέσματα στα ταβερνάκια. Επιστροφή στον Λαύκο και στο ξενοδοχείο μας. Εφόσον το γκρουπ το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουμε και πεζοπορώντας.

Τέταρτη μέρα. Βυζίτσα- Μηλιές –Καλά Νερά πεζοπορία και ξενάγηση στα ξεχωριστά αυτά χωριά του Πηλίου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με το μοναδικό τρενάκι με τις τοξοτές γέφυρες και άλλα πολλά. Επίσκεψη στον Συνεταιρισμό γυναικών για να φτιάξουμε την δική μας χορτόπιτα ή το γλυκό κουταλιού με ενεργή συμμετοχή του γκρουπ. Κατόπιν πεζοπορούμε μέχρι τα παραθαλάσσια Καλά Νερά για να επιστρέψουμε οδικώς στο ξενοδοχείο.


Πέμπτη μέρα. Λαύκο-Αργαλαστή πεζοπορία και επίσκεψη σε βιολογικά οινοποιεία της περιοχής για ενημέρωση και γευσιγνωσία. Ξενάγηση στην Αργαλαστή και επιστροφή πεζοπορώντας στον Λαύκο.

Έκτη μέρα. Βιωματικό εργαστήριο Βοτανολογίας και κυκλική πεζοπορία από τον Λαύκο με πικ-νικ στον Προφήτη Ηλία με εδέσματα, γλυκά καθώς και ροφήματα όλα με βότανα του Πηλίου.

Έβδομη μέρα. Επίσκεψη στο χωριό Τρίκερι και στο νησί Παλιό Τρίκερι με ξενάγηση, μπάνιο και φαγητό με θαλασσινά εδέσματα στα ταβερνάκια.

Τελευταία μέρα-Ημέρα αναχώρησης. Μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με προσωπικά αναμνηστικά δωράκια από την εταιρεία μας.